Domowe syropy. Ochrona organizmu.
Domowe sposoby na odporność swój początek mają, w medycynie ludowej. Domowe syropy przyrządzone są tylko z naturalnych składników. To dary matki natury. Są w stu procentach bezpieczne dla osób, w każdym wieku. Mogą być podawane osobom dorosłym i małym dzieciom. Przepisy i receptury na syropy własnej roboty często przekazywane są z pokolenia na pokolenie. Cechują się wysoką skutecznością. Mogą być stosowane bez obaw.
Każdy z nas pamięta smak tych domowych specyfików podnoszących odporność naszego organizmu. Domowe syropy podajemy jesienią i zimą. Mają silne działanie antybakteryjne. Do najbardziej popularnych syropów należą, syropy przygotowane ze świeżej cebuli, tymianku, miodu, imbiru, leśnej pachnącej młodej sosny, mniszka lekarskiego, antybakteryjnego czosnku, cytryn, buraków, dojrzałych malin, czarnego polskiego bzu, kwiatów lipy i aromatycznej aronii.
Domowe syropy mają wiele nieocenionych zalet. Leczą każdy rodzaj suchego i mokrego kaszlu. Wspomagają nasz osłabiony układ immunologiczny. Łagodzą dokuczliwe objawy infekcji górnych dróg oddechowych. Pomagają w leczeniu przeziębień. Nie wchodzą, w interakcje z lekami aptecznymi. Nie zawierają szkodliwych substancji konserwujących i sztucznych barwników. Zawierają niezliczone ilości witaminy c. Sporządzone ze składników łatwo dostępnych, w sezonie jesiennym są tanie i skuteczne. Przygotowanie domowych mikstur nie jest pracochłonne.
Znane od lat skutecznie pokonują drobnoustroje i wirusy. Domowe syropy to doskonała alternatywa dla syropów sprzedawanych w aptece. Warto je przygotować, aby wspierać układ odpornościowy, który dziennie dzielnie walczy o nasz organizm.
Najnowsze komentarze