Najlepszy słodki placek?
Racuchy, naleśniki czy może Pancake?
Lubi je chyba każdy, co decyduje o naszym wyborze? Czas przyrządzenia, prostota przepisu czy może jednak walory kulinarne?
Przeanalizujmy wszystkie plusy i minusy, wyżej wymienionych placków i postarajmy się zestawić je w rankingu.
Czas przyrządzenia– w tym zestawieniu najmniej korzystnie wypada pancake, zależnie od wersji którą wykonamy małe pulchne placuszki zajmą nam zdecydowanie najwięcej czasu. Naleśnik oraz racuchy w tym wypadku wypadają zdecydowanie lepiej, więc jest to zdecydowanie opcja dla osób zabieganych.
koszt przyrządzenia– Tutaj według mnie wygląda to niemalże jednakowo. Placek raczej nie będzie kosztowny, jedyne co może kosztować w naszym daniu troszkę więcej to dodatki których użyjemy. Bo przecież nikt nam nie zabroni zrobić pysznego pancake z kawiorem czy też słonego naleśnika z plastrem łososia, lecz skupiamy się dziś na podstawowych wersjach dań, a tym samym pada nam tutaj remis.
różnorodność wersji– Zdecydowana wygrana naleśnika. Wyobrażacie sobie jeść codziennie pancake lub racuchy? Oczywiście możemy zmienić owoce, polewy lub delikatnie modyfikować skład lecz tutaj naleśnik ma największe pole do popisu. Możemy tworzyć naleśniki bezglutenowe m. in. z mąki kokosowej, migdałowej lub każdej innej. Możemy w naleśniki zawinąć i zapiec dowolny owoc, jak również smarowidła zostawiają nam spory wybór. Masło czekoladowe, masło orzechowe, dżem czy twaróg z rodzynkami to tylko garstka z produktów z którymi możemy połączyć dowolną wersje naszego naleśnika.
WERDYKT
Wszystkie są pyszne i to który zjemy powinno zależeć tylko od nas i naszego apetytu, niemożliwe jest w żaden sposób przeliczenie czasu poświęconego na przyrządzenie ulubionej potrawy a nagroda w postaci satysfakcji oraz pysznego dania w pełni wynagradza wszystko.
Najnowsze komentarze