Pages Menu
 

Categories Menu

Posted by on sty 6, 2021 in Sprawy inne |

Puszysty sernik z malinami – pomysł na deser!

Puszysty sernik z malinami – pomysł na deser!

Ciasto o wyjątkowym smaku? Oczywiście, że delikatny sernik z malinami jest wyśmienitym deserem! Idealny na każdą porę roku, pod warunkiem, że masz pod ręką owoce! Jeżeli nie masz dostępu do świeżych malin, równie dobrze możesz użyć malinowego dżemu lub jeżeli wcześniej zamroziłeś owoce, możesz je śmiało użyć do swojego wypieku, po uprzednim odmrożeniu. Wspaniały sernik z malinami smakuje każdemu. Sprawdź zatem, co powinieneś wiedzieć zanim przystąpisz do przygotowywania ciasta i poczęstujesz nim swoich gości lub najbliższą rodzinę.

Puszysty sernik z malinami – sekret udanego wypieku!

Domowy sernik z malinami można przygotować na samym twarogu lub część z twarogu zastąpić serkiem mascarpone dla uzyskania jeszcze większej kremowości wypieku. Przygotowanie tego smakowitego ciasta, niestety, ale wymaga trochę zachodu. Musisz poświęcić na nie nieco więcej czasu – łącznie z pieczeniem zajmie ci to około dwóch godzin lub dwóch i pół, a jeśli nie masz wprawy zarezerwuj sobie nawet trzy godziny na staranne przygotowanie tego pysznego deseru.

Jak przygotować puszysty sernik z malinami?

Przede wszystkim musisz przygotować kruche ciasto. W tym celu potrzebujesz mąki pszennej, cukru lub cukru waniliowego oraz prawdziwego masła pokrojonego na małe kawałki. Potrzebne Ci będą również: jajka i proszek do pieczenia. Zagniataj wszystkie składniki robotem kuchennym, wówczas zdecydowanie skrócisz czas przygotowywania ciasta! Ręczne zagniatanie jest pracochłonne, a dla osób, które nie mają wprawy, może być to zadanie niemalże niewykonalne! Starannie przygotuj swoją masę serową – tutaj również niezbędny będzie mikser, ponieważ wszystkie składniki musisz zmiksować na gładką masę, ale tylko do momentu połączenia się składników. Twój wyśmienity sernik piecz na tortownicy i układaj na wierzchu owoce. Po upieczeniu koniecznie posyp go cukrem pudrem i ozdób wedle gustu. Gotowy wypiek koniecznie przechowuj w lodówce. Możesz tez podawać go na ciepło z gałką lodów waniliowych i listkiem mięty do ozdoby.